Premsa i autodeterminació. Catalunya i Euskadi dins l'Espanya de la Transició (Manuals) (Catalan Edition) por Cristina Perales García

June 16, 2019

Premsa i autodeterminació. Catalunya i Euskadi dins l'Espanya de la Transició (Manuals) (Catalan Edition) por Cristina Perales García

Titulo del libro: Premsa i autodeterminació. Catalunya i Euskadi dins l'Espanya de la Transició (Manuals) (Catalan Edition)

Autor: Cristina Perales García

Fecha de lanzamiento: June 30, 2016

Número de páginas: 179 páginas

Editor: Editorial UOC, S.L.

Obtenga el libro de Premsa i autodeterminació. Catalunya i Euskadi dins l'Espanya de la Transició (Manuals) (Catalan Edition) de Cristina Perales García en formato PDF o EPUB. Puedes leer cualquier libro en línea o guardarlo en tus dispositivos. Cualquier libro está disponible para descargar sin necesidad de gastar dinero.

En tant que institucions socials, els mitjans de comunicació, a l'hora d'opinar i informar sobre els conflictes nacionals, ofereixen un discurs polític que influeix en el desenvolupament dels fets sobre els quals parlen. El llibre ve acompanyat d'un marc teòric que permet definir de manera operativa els conceptes de nació, nacionalisme i autodeterminació dins una etapa decisiva per a la conformació de l'actual Estat de les autonomies (1975-1979). S'hi estudia el paper dels diaris i, en concret, el seu discurs polític a l'hora de construir identitats. S'hi proposa una anàlisi seguint l'enfocament teòric de l'anàlisi crítica del discurs (ACD). S'hi analitzen les peces d'opinió (editorials i columnes) que tracten sobre l'encaix català i basc que projectaven diaris espanyols, catalans i bascos en aquell moment. En definitiva, el llibre proposa una metodologia analítica i se n'ofereixen els resultats. Per la seva aproximació teòrica i la seva proposta analítica, aquest manual és una eina útil per als estudiosos del discurs periodístic, així com per a aquelles persones interessades en la contribució que tenen els mitjans en la construcció d'identitats polítiques.